Pytanie do Admina |
Nov 25 2013, 09:23 AM
|
|
Grupa: Root Admin |
Jest mało prawdopodobne by odcinki z tamtej emisji pojawiły się gdzieś na ekranie. Nie jestem właścicielem tego co zostało wyprodukowane przez Fremantle dla TVN. Znając życie leży to gdzieś w archiwum. Podobnie ma się sytuacja z zimową imprezą ,,Kryptonim Kotlina'.
Miałem okazję widzieć obie produkcje i powiem szczerze ,że duża szkoda. |
|
|
Nov 25 2013, 09:23 AM
|
|
Jest mało prawdopodobne by odcinki z tamtej emisji pojawiły się gdzieś na ekranie. Nie jestem właścicielem tego co zostało wyprodukowane przez Fremantle dla TVN. Znając życie leży to gdzieś w archiwum. Podobnie ma się sytuacja z zimową imprezą ,,Kryptonim Kotlina'.
Miałem okazję widzieć obie produkcje i powiem szczerze ,że duża szkoda. |
|
|
Dec 11 2013, 08:38 PM
|
|
Grupa: Members |
Majorze, co z Pana książką?
|
|
|
Dec 13 2013, 10:19 AM
|
|
Zabieram się do niej i jakoś nie mogę zakończyć. Chciałem rozwinąć poprzednią ksiażkę ,,Mjr Kups o 56 Kompanii Specjalnej'' i w takiej samej współpracy z P.Bernabiukiem pocięgnąc szerzej ale albo ja albo On nie mamy czasu.
Wiem o ta książke pyta mnie sporo ludzi, nakłąd się wyczepał a wydawnictwo Red Horse padło. |
|
|
Dec 25 2013, 02:49 PM
|
|
Adminie takie pytanie.
Oglądając program "Nowoczesna armia" przedstawiał Pan 25 BKP w Tomaszowie Mazowieckim. Kiedy musiałem nwyjsc z domu akurat leciał kawałek o płetwonurkach z tej jednostki. Znaczy sie że kawaleria w Tomaszowie ma własną grupe nurków? Może napisze Pan coś wiecej o tym? |
|
|
Dec 29 2013, 10:48 AM
|
|
Kiedyś przy innej strukturze , gdzie podstawowym związkiem taktycznym była dywizja istniały samodzielne bataliony saperów i samodzielne bataliony rozpoznawcze i w tych strukturach występowały pododdziały płetwonurków.
W saperach jako GER / grupy ewakuacyjno ratownicze-do zabezpieczania przepraw pod wodą, sprawdzania brodów, mostów itp/ Płetwonurkowie w batalionach rozpoznawczych znajdowali sie w kompaniach specjalnych gdzie istniała Grupa Rozpoznawcza Płetwonurków do prowadzenia rozpoznania specjalnego obszarów wodnych, obiektów hydrotechnicznych , mostów i działąń dywersyjnych w środowisku wodnym w pasie działania dywizji. Grupy Płetwonurków / druzyny/ pozostały w większości brygad do zabezpieczenia przepraw wodnych , zabezpieczenia rozpoznania. 25 BKPow ze względu na realizację zadań typowo punktowych w operacjach powietrzno-ladowych musi posiadać grupy płetwonurków do realizacji zadań typowo rozpoznawczych i zabezpieczajacych . Trudnio wyobrazić sobie zdobycie mostu i jego utrzymanie bez mozliwości zabezpieczenia go od strony wody czy sprawdzenia co znajduje sie pod lustem wody. Zresztą wachlarz zadań jest dość szeroki niemniej sa to raczej zadania punktowe w powiązaniu z wykorzystaniem śmigłowców. |
|
|
Jan 3 2014, 12:55 AM
|
|
Dziękuję za cenne informacje. Pozdrawiam
|
|
|
Jan 23 2014, 09:34 AM
|
|
Z nowym wydaniem, poszerzonym powoli sie rusza, może wyrobię się na Selekcję
|
|
|
Mar 17 2014, 11:38 PM
|
|
A co się stało z forum? Bardzo dużo starych tematów zniknęło. Niektóre były na prawdę wartościowe. Da się to odzyskać, czy był to zamierzony zabieg? Pozdrawiam
|
|
|
Mar 19 2014, 08:55 AM
|
|
Forum było totalnie zaśmiecone a niektóre tematy dawno nieaktualne. Zastanawiałem się nawet nad likwidacją forum ze względu na małą liczbę osób piszących posty.
|
|
|
Mar 19 2014, 08:55 AM
|
|
Forum było totalnie zaśmiecone a niektóre tematy dawno nieaktualne. Zastanawiałem się nawet nad likwidacją forum ze względu na małą liczbę osób piszących posty.
|
|
|
Mar 20 2014, 07:29 PM
|
|
Jeden z finalistów radził kiedyś na forum, żeby więcej czasu poświęcać na trening a mniej na na aktywność w sieci, może ludzie wzieli sobie to do serca stąd mała aktywność na foru, czas pokaże.
|
|
|
Mar 21 2014, 07:03 PM
|
|
|
|
|
Apr 2 2014, 06:24 PM
|
|
Nie martw sie Panda
Po złamaniu reki wracam na trening. Całe szczęście że to nic poważnego. Pozdrawiam wszystkich |
|
|
Apr 3 2014, 03:59 PM
|
|
Widocznie na tyle poważne złamanie, że uniemożliwiło pisanie na forum ;-)
|
|
|
Apr 15 2014, 01:12 PM
|
|
Musiał wcześniej ostro trenować, stąd zapewne to złamanie, chociaż może to w trakcie wysyłania wiadomości na forum...
|
|
|
May 9 2014, 08:42 AM
|
|
Czy żołnierzom NSR także wystarczy książeczka wojskowa czy muszą iść do lekarza po zaświadczenie lekarskie?
-------------------- "Ból najlepszym nauczycielem ale nikt nie chce sie u niego uczyć"
|
|
|
May 9 2014, 09:07 AM
|
|
NSR traktujemy tak jak żołnierza kontraktowego. Liczy się orzeczenie lekarskie z kategorią zdrowia
|
|
|
May 9 2014, 09:07 AM
|
|
NSR traktujemy tak jak żołnierza kontraktowego. Liczy się orzeczenie lekarskie z kategorią zdrowia
|
|
|
Aug 28 2014, 08:05 PM
|
|
Liczy się tylko orzeczenie z kategorią zdrowia czy dalej można próbować swoich sił na podstawie zwykłego zaświadczenia lekarskiego?
|
|
|