Pytanie do Admina |
Dec 7 2008, 06:40 PM
|
|
Grupa: Members |
Impreza tylko dla finalistów. Świetny pomysł.
-------------------- n3/2008
|
|
|
Dec 7 2008, 09:15 PM
|
|
Grupa: Root Admin |
I to raczej w lato 2009
|
|
|
Dec 8 2008, 11:23 AM
|
|
Brzmi obiecująco. Czekam na szczegóły.
-------------------- n3/2008
|
|
|
Dec 10 2008, 12:01 AM
|
|
Czołem wszystkim 8] jam nr. 25 - finalista tegorocznej S i mam parę pytań, które mnie gnębią od dłuższego czasu, a że na tym foróm zazwyczaj ludzie siedzący w temacie to postanowiłem tu z nimi udeżyć.
Najpierw pytanie do małego, startując na WSOWL liczono Ci pkt. rekrutacyjne z matury, albo coś w tym typie, czy ominięto je ze względu na blachę? Też jestem we Wrocku ale na PWr, żeby iść na WSOWL byłem zdecydowany jeszcze w 2. liceum ale "odwidziało" mi się, teraz zaś im dłużej jestem na PWr i przedewszystkim przez Selekcję coraz częściej i poważniej znów myślę o wojsku, dlatego proszę o wszelkie info jeśli chodzi o rekrutację w szczególnych przypadkach na WSOWL, dzięki z góry. Drugie pytanie kieruję do żołnierzy w czynnej służbie i innych prawdziwych znawców tematu. Czy będąc żołnierzem zawodowym w czynnej służbie jest prawnie możliwe prowadzić prywatne przedsiębiorstwo gospodarcze, czy jest to jakoś odgórnie zakazane ze względu na służbę? Dzięki z góry za wszelakie info 8] Co do tego pomysłu na grę, w której mieliby startować finaliści S-ek to miałem taki pomysł podrzucić, też na niego wpadłem, to byłaby naprawdę świetna sprawa. Czy o tegorocznej EX-2 są już jakieś konkretne informacje na stronce czy tylko ja nie mogę znaleźć, jakieś terminy, itp.? Jeśli mi nie będzie kolidowało ze studiami to jestem tam 8] Pozdrawiam całą ekipę Selekcji. Kto spróbuje ten zasmakuje 8] Pozdro |
|
|
Dec 10 2008, 12:06 AM
|
|
8/
Wybaczcie za to "ó" w "forum" i "ż" w "uderzyć"... pójdę już lepiej spać. Pozdro 8] |
|
|
Dec 11 2008, 08:26 AM
|
|
Planowana druga połowa lutego
|
|
|
Dec 11 2008, 08:27 AM
|
|
Odpowiem na twoje drugie pytanie:
będąc żołnierzem możesz mieć dodatkową pracę możesz mieć jakąś firmę warunkiem jest zgoda Kierownika jednostki organizacyjnej w skrócie dowódcy twojej jednostki.Pozdrawiam. |
|
|
Dec 16 2008, 07:29 PM
|
|
panie majorze, wiem że nie można zdradzać wszystkiego, ale takie małe pytanie odnosnie konkurencji. Czego możemy sie spodziewać, ponieważ jeżeli chodzi o koniec lutego, a na dodatek kotlina kłodzka to zakładam że będzie multum marszów i biegów na orientacje, maskowania, ćwiczenia na wytrzymałość, pompowania, brzuszki, wznosy, drażek, wysokościowe itd. a co z konkurencjami wodnymi, czy są jakiekolwiek przewidywane, oby nie.
-------------------- Numer 15/2008
|
|
|
Dec 22 2008, 04:18 PM
|
|
swat_zaloba koniec lutego to zima. wtedy jest lód w zbiornikach wodnych.
|
|
|
Dec 22 2008, 04:20 PM
|
|
oczywiscie nie zawsze ale przeważnie.
|
|
|
Dec 22 2008, 10:20 PM
|
|
Z wodnych raczej nie....chociaż : kto wypije szybciej zgrzewke wody mineralnej...
Oczywiscie zartuję. Zdecydowanie dużo marszów, kładek, wspinaczki i kombinacji w stylu ,,Park w Drawsku'' ,, Magazyn Solny'' itp. Duży wysiłek, bytowanie zima i kombinacje na logikę i myślenie. A poza tym jak Wam się podoba nowe forum z nowymi kombinacjami. |
|
|
Dec 23 2008, 12:20 AM
|
|
Moim zdaniem lepiej sie prezentuje.
I można zakładać nowe tematy a nie wpisywać wszystko do starych. |
|
|
Dec 23 2008, 12:47 AM
|
|
|
|
|
Dec 23 2008, 08:28 PM
|
|
No tak, ja od kilku dni niepokoiłem się co do forum (toż to kopalnia wiedzy ), gdyż po kliknięciu linka ze strony Combat'u 56, ukazywała się wiadomość o braku odnośnika do linka. Forum na pewno jest bardziej przejrzyste, ładniej wygląda. Jedyne co może nieco razić, to brak zakładek i ogólne wszystko w jednym, które z początku może przerażać . Myślę, że nie zaszkodziłoby albo porobić zakładki i tam umieszczać tematy w poszczególnych podgrupach, lecz wtedy potrzebni byliby moderatorzy, czuwający nad niezaśmiecaniem forum. Alternatywa to stworzenie pewnego rodzaju FAQ, czyli najczęstszych pyta i odpowiedzi, np. odnośnie sprzętu na "S", temat odnoście treningów, konkurencji itp. Ale to tylko takie tam moje dywagacje .
|
|
|
Dec 23 2008, 10:00 PM
|
|
Widzę że jak tylko mnie nie ma to się wszystko zmienia, święta idą i mamy prezent od AK w postaci nowego forum. Jak dla mnie ok, tylko muszę sie przyzwyczaić. Odp na powyższe pytanie do mnie: żadnych pkt z matury nie brali jestem po studiach i obowiązywał mnie tylko egzamin z angielskiego i wf + rozmowa kwalifikacyjna. Nie wiem jak jest jeśłi chodzi o 5 letnie studia.
Mały -------------------- Mercenaries never die, they just go to hell to regroup.
|
|
|
Dec 25 2008, 11:56 PM
|
|
Ja jestem starej daty i nowości nie lubię. Ani na poligonie ani w komputerze.
|
|
|
Dec 28 2008, 07:01 PM
|
|
To że ty Senior nie lubisz zmian to wiemy /zwłaszcza w dziedzinie pogody na Selekcji czy nowych konkurencji/ ale forum to nie ulewa która łamie uzgodnioną strategię czy bieg po Drawsku którego nie miałeś w rozkładzie
|
|
|
Jan 5 2009, 09:37 AM
|
|
5 tycznia miały się pojawić zapisy na EXTREMALNY TEAM .....
|
|
|
Jan 5 2009, 09:59 AM
|
|
Masz rację Gumek ale 5 styczeń nie kończy się o godz. 9 .37 .
Odrobinę spokoju bo od tego może pęknąć jakaś mała żyłka w głowie i .... nici ze startu. |
|
|
Jan 5 2009, 12:22 PM
|
|
hehe Panie mjr żyłka nie pęknie tak tylko się przypomniałem
|
|
|