Selekcja 2013 |
Jun 10 2013, 02:42 PM
|
|
Grupa: Root Admin |
Coś w tym jest, tylko dlaczego tak duże aglomeracje.
Może Wałcz, Recz, Kalisz Pomorski .... zresztą czy to ważne. Zresztą czy etap miejski musi być? Liczy się to co ma się w głowie i w mięśniach. |
|
|
Jun 11 2013, 05:56 PM
|
|
Grupa: Members |
Etap miejski nie musi "być"
Niepotrzebny stres, że ktoś odpadnie tuż przed docelową Selekcją Według mnie niemożność wykazania się na tle reszty jest gorsza niż odpadniecie z faktu bycia najsłabszym w danej grupie! |
|
|
Jun 12 2013, 09:55 AM
|
|
Mysle ze etap miejski przy +/- 40 "zwycięzcach Preselekcji" nie jest konieczny. Przy 80-100 osobach to tak bo wtedy trzeba było przesiac towazystwo ale 40 osób to juz totalna przesiewka jak na te ok. 500 zgłoszonych
Tak swoją drogą to ... Jak bym przeszedł Preselekcje i to tak szczegółową i nie pooddychałbym powietrzem poligonu to chyba bym przez 5 dni nocował przy ogrodzeniu poligonu ( moze za ogrodzenie wpadłoby troche tego powietrza:D) |
|
|
Jun 12 2013, 08:49 PM
|
|
W poniedziałek na stronie pojawi się zakres ćwiczeń i testy na preselekcji.
Mam nadzieję ,że nie będzie zaskoczenia. |
|
|
Jun 17 2013, 06:12 PM
|
|
Witam wszystkich! I dwa szybkie dla AK
A ja mógłbym wystartować? I czy będzie śmigło na S? Mały -------------------- Mercenaries never die, they just go to hell to regroup.
|
|
|
Jun 19 2013, 10:35 AM
|
|
Pre zapowiada sie fajnie tylko zastanawia mnie jedno. Co to jest to OSF? O i jeszcze jedno czy przy brzuszkach robimy kąt 45% no tak aby tylko czesc lędzwiowa lezała i podnosiła sie czy dotykamy wręcz głową podłoza aby wykonac jak najpełniejszy ruch?
|
|
|
Jun 19 2013, 10:53 AM
|
|
OSF to na mój gust Ośrodek Sprawności Fizycznej (choć moge sie mylić) czyli najprawdopodobniej jakiś tor przeszkód, przy brzuszkach ręce dotykają podłoża, przy wznosie ręce dotykają kolan. Na preselekcji będzie wesoło:) 10 stacji, poręcze, drążek i do tego jakiś tor;p. Panie Majorze jaka jest planowana pula miejsc na Poligon?? Czyżby rzeczywiście tylko 40, czy ostateczna decyzja po rozeznaniu tegorocznego poziomu uczestników?
|
|
|
Jun 19 2013, 01:19 PM
|
|
Jak to mówią : NIEZBADANE SĄ WYROKI....
Nie powiem niczego co mogłoby Wam pomóc. Selekcja zaczyna się dużo wcześniej niż odliczenie czasu na Preselekcji. W tym roku etap wstępny jest bardzo rozbudowany ale wynika to z pewnych względów. Większość przyzwyczaiła się do schematu i trzeba coś w tym ,,zamieszać''. Jak pisałem ostatnio zawsze przed Selekcja mamy problem z atakami na forum stąd utrudnienia z rejestracją. Sukcesywnie sobie z tym radzimy. Jeżeli macie problem z rejestracją piszcie na mój adres a cos z tym zrobimy. |
|
|
Jun 19 2013, 03:10 PM
|
|
OSF pewnie mało FSO -> ktoś się poprostu pomylił
pozdr. Mały -------------------- Mercenaries never die, they just go to hell to regroup.
|
|
|
Jun 19 2013, 06:54 PM
|
|
Adminie utrudienia z rejestracja sa przez tego "wykrywacza botów" Sam pamietam ile musiałem sie z tym meczyc. Nic nie chce nakazywac ale moze warto przemyslec inne (mniej awaryjne) rozwiązanie zabezpieczenia forum ?
|
|
|
Jun 21 2013, 12:46 AM
|
|
Każda sekunda na forum to stracona sekunda z treningu
Ja właśnie dziś straciłem ooooooo zgrozo parenaście minut ^^, |
|
|
Jun 21 2013, 06:52 AM
|
|
Informuję ,że zakres tematyczny testów oraz info o preselekcji podano na stronie-trzeba tylko spokojnie wejśc a nie bombardować zapytaniami.
Bitwa pod Warszawą dotyczy tzw. Cudu na Wisłą / bo znowu są wątpliwości/ Jak zauważyliście testy z historii skupiły sie raczej na okresach pozytywanych naszej historii. Chociaż podsumowując dyskusję wokół emisji filmu ,, Nasze matki nasi ojcowie'' trzeba stwierdzić z niepokojem ,że za 20 lat pamięć o wybuchu II wojny światowej będzie bardzo mglista a Niemcy okażą się ofiarą garstki złych nazistów. |
|
|
Jun 24 2013, 04:43 PM
|
|
Adminie obawiam sie że masz racje. Teoria Orwella juz ma racje bytu w wielkiej czesci społeczenstwa a kiedys była uwazana za absurd...
Czy ktoś wie czy jest jakis lekaz w okolicy WAT-u który potrafi sprawnie wypisac to zaswiadczenie lekarskie? U mnie w okolicy lekaż jest na urlopie a pediatra wystawic nie chce. Szukam już w innych wioskach ale wiadomo lepiej sobie juz jakies rozeznanie wstawic:) |
|
|
Jun 25 2013, 12:48 AM
|
|
Szefie - a masz wyniki moczu, morfologi z rozmazem, EKG, RTG klatki?. Jeśli nie masz, to raczej nie licz na to że jakikolwiek lekarz Ci się podłoży i wystawi zaświadczenie
-------------------- Zwyciężają ci, którzy wiedzą, kiedy walczyć, a kiedy nie. (Sun Tzu)
|
|
|
Jun 25 2013, 06:18 AM
|
|
własnie w tym problem Mc ... ;/ Dziś zadziałam i zobaczymy.
We wczesniejszym poscie napisałem o Orwellu ale to byłóa pomyłka. Orwell tez dobry pogląd postawił bo Korea ółnocna jest tego świetlanym przykładem. W tamtym poscie moa była o Aldousie Huxleyu |
|
|
Jun 25 2013, 06:54 AM
|
|
,że za 20 lat pamięć o wybuchu II wojny światowej będzie bardzo mglista a Niemcy okażą się ofiarą garstki złych nazistów. Ostatnio na TVP (!) oglądałem już film, gdzie włąśnie z Niemców i Żydów robiło się ofiary Nazistów...A z boku polska obojętność wobec holokaustu. Nie wiem jaki tytuł, bo przypadkiem natrafiłem ale lepiej się nie wkurwiać. |
|
|
Jun 25 2013, 08:29 PM
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=unhNOEpQSJQ
Czy jest szansa, że S odbędzie się przy takim klimacie jak w linku powyżej? ^^, |
|
|
Jun 25 2013, 08:37 PM
|
|
He he raczej w takim:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=540..._comment_tagged |
|
|
Jun 25 2013, 10:26 PM
|
|
Greg jezeli chodzi o musztre to przypuszczam że załapałes sie na pobór nauczony jestes tego wiec wiesz ze troche to czasu wymaga opanowanie ruchów i ich upłynnienie:)
Ale jezeli chodzi o reszte to chyba kazdy liczy na akcje, braterstwo i sprzęt wojskowy:) Jednak nie liczyłbym na tak spokojna pogode podczas trwania imprezy jak Anula pokazałas Coś mysle ze ten klimat ale gratis silny wiatr i częste burze |
|
|
Jun 26 2013, 06:11 PM
|
|
Kokson mnie zabroniono w wieku 18 lat iść do wojska...
7 lat póżniej dalej chce iśc do wojska. Jednak to już nie tamte realia i nie te życie. Do tego w polskim uzbrojeniu nie widziałem aby był taki gnat: Barrett M107 jest dla mnie kosmosem dla oka i kosmosem dla wrogów - czysta moc Wracając do tematu na Presce dla motywacji mogłaby lecieć takowa nuta: http://www.youtube.com/watch?v=ByzlO4dEYEA Tekst nawet pasuje dla tych co idą na S pierwszy raz (czyt. mnie). Tak wiem... już za bardzo sie wczówam |
|
|