Jakie polecasz książki |
Oct 11 2011, 12:22 AM
|
|
Grupa: Members |
otworzy major temat, "jakie polecasz filmy"
-------------------- Numer 15/2008
|
|
|
Oct 11 2011, 08:56 PM
|
|
Jak dla mnie to za dużo tutaj pana Polko prozaika - poety.
Osobiście uzupełniłbym listę o kilka innych tytułów: niejaki pan Len Cacutt i jego dwie obowiązkowe pozycję Combat i Survival, Strzelec wyborowy P. Brookershmit'a oraz wydanie z tego roku Mark Spicer Ilustrowan podręcznik strzelca wyborowego, do tego nieśmiertelna Kompania Braci s. E. Ambrose'a no i Specnaz Suworowa. Mały PS: Teraz czytam Biała Gorączka - Jacek Hugo Bader. Ksiązka o Rosji XX - XXI wieku i jej problemach, na pewno nie o wojsku. Tak dobra jak Specnaz czy Delta Haney'a -------------------- Mercenaries never die, they just go to hell to regroup.
|
|
|
Nov 9 2011, 12:36 PM
|
|
-------------------- Numer 15/2008
|
|
|
Aug 28 2012, 08:44 AM
|
|
Kiedys poruszyliśmy temat filmow/ seriali. doszedl kolejny ktory wciagnął mnie od odcinka do odcinka. godny polecenia
kontra (strike back) http://iitv.info/strike-back/ .. jesli wziasc pod uwage uczenie sie na bledach. to najlepiej na cudzych, a tutaj niemal w kazdym odcinku jest jakas cenna rada. pozdrawiam -------------------- Numer 15/2008
|
|
|
Sep 6 2012, 05:54 PM
|
|
David Reid - Najdłuższy tydzień
Howard E. Wasdin, Stephen Templin - Snajper Chuck Pfarrer - Operacja Geronimo Richard Marcinko, John Weisman - Komandos Chris Kyle, Jim DeFelice, Scott McEwen - Cel snajpera Czytał ktoś? |
|
|
Sep 6 2012, 06:51 PM
|
|
Snajpera i Komandosa, dwie książki dwa dni i ta recenzja powinna wystarczyć
Najdłuższy Tydzień jeszcze nie ale to pozycja obowiązkowa. |
|
|
Sep 7 2012, 08:23 AM
|
|
Snajpera i Komandosa, dwie książki dwa dni i ta recenzja powinna wystarczyć Najdłuższy Tydzień jeszcze nie ale to pozycja obowiązkowa. Jeśli chodzi o tematykę związaną z SEALS to czytałem: Chris Kyle, Jim DeFelice, Scott McEwen - Cel snajpera Marcus Lutrell - Przetrwałem afganistan Howard E. Wasdin, Stephen Templin - Snajper zastanawiałem się nad: Richard Marcinko, John Weisman - Komandos Ale pamietam jak Marcus pisał w swojej książce bardzo, bardzo negatywnie o Richard Marcinko - czytając to co jest na tej okładce zastanawiam się ile w niej (książce) jest prawdy a ile mega pokolorowanej fikcji literackiej. Lubię mieć świadomość kiedy coś czytam czy to bardziej prawda czy jednak nie. pozdrowienia Artur |
|
|
Sep 7 2012, 09:32 AM
|
|
David Reid - Najdłuższy tydzień Howard E. Wasdin, Stephen Templin - Snajper Chuck Pfarrer - Operacja Geronimo Richard Marcinko, John Weisman - Komandos Chris Kyle, Jim DeFelice, Scott McEwen - Cel snajpera Czytał ktoś? Witam, nie czytałem tylko pierwszej pozycji, pozostałe bardzo fajne. Operacja Geronimo - bardzo ciekawa, opis przebiegu samej akcji oraz trochę informacji na temat historii organizacji Bin Ladena - Al-Kaida. Zaskoczyło mnie jak Osama został wykryty - odnaleziony. Więcej informacji nie podam bo książka będzie nieciekawa. Snajper - historia jednego z operatorów - jak się dostał do swojej jednostki, co w niej ciekawego robił i co porabia teraz - bardzo fajna. Komandos - to historia człowieka , który miał wielką pasję, którą było działanie niestandardowe. Zawsze po swojemu, często niezgodnie z regulaminem. Stworzył jednostkę swoich marzeń SEAL TEAM SIX, niestety jego kadencja dowódcy skończyła się przed pierwszą prawdziwą akcją - do walki poprowadził ją inny dowódca - bardzo go to bolało. Jest opis jak wałczył z przeciwnościami w trakcie budowy tej jednostki. Służby w UDT - UNDERWATER DEMOLITION TEAMS - Jego historia jeszcze z czasów wojny w Wietnamie i niesamowitych akcji z tego okresu. Już za dużo napisałem, resztę przeczytaj. Cel snajpera - historia jednego z operatorów, który zostaje snajperem, opis akcji, w których uczestniczył. Najdłuższy tydzień - jeszcze jej nie dorwałem, miała wyjść we wrześniu, a na razie brak czasu na wycieczkę do księgarni. Bardzo ciekawe lektury, czytałem je w innej kolejności niż są opisane, ale w takiej kolejności bym je ustawił ze względu na "MOC" . Pozdrawiam |
|
|
Sep 21 2012, 08:23 PM
|
|
W Polsce Zbrojnej artykuł Piotra Bernabiuka na temat S (..przejście S nie pomaga nawet w przyjęciu do NSR - jeden z podtytułów). Specjalne wydanie Wprost poświęcone ś.p gen. Sławomirowi Petelickiemu od poniedziałku do nabycia.
-------------------- n3/2008
|
|
|
Oct 11 2012, 08:57 PM
|
|
czy jakikolwiek z wymienionych w tym temacie jest dostępny w formie e-booka i czy ktoś ma to na dysku w razie czego?
edit: nowość się szykuje http://trzynascie.com/pl/c/Ksiazki/18 |
|
|
Nov 5 2012, 06:07 PM
|
|
Wyszła nowa książka pt. " Trzynaście moich lat w jw GROM"
|
|
|
Nov 12 2012, 12:02 PM
|
|
Grupa: Root Admin |
Polecam pozycję Michelel Bar-Zohar i Nissim Mishal ,, Mossad'' dużo lepsza i bardziej szczegółowa niż ,,Dziedzictwo Popiołów Historia CIA'' sporo materiałów o robocie agenturalnej opartej o fakty.
Warto. |
|
|
Dec 1 2012, 02:52 PM
|
|
Polecam bo właśnie czytam :-)
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,3499,Cichociemni Tutaj znajdziecie wywiad z autorem http://www.polskieradio.pl/7/15/Artykul/69...y-do-zabijania- zdrowia Rafał |
|
|
Dec 7 2012, 01:47 PM
|
|
Robi się zima i czas na wieczorne czytanie....Polecam ciekawą pozycje o walkach służb wywiadowczych w czasie II wojny światowej-,, Szpiedzy Tajna Armia Hitlera'' Christer Jorgensen
|
|
|
Jan 7 2013, 09:33 PM
|
|
kolejna nowość http://www.nielatwydzien.pl/
|
|
|
Feb 4 2013, 09:16 PM
|
|
Właśnie zacząłem Robert Service ,,Szpiedzy i komisarze''-historia powstawania Związku Radzieckiego oczami szpiegów i agentów.
|
|
|
Feb 6 2013, 08:07 PM
|
|
Skończyłem właśnie ,,Mossad'' Michelel Bar-Zohar i Nissim Mishal naprawdę warta polecenia. Jak teraz słyszę o wybuchach w Syrii (piszę to 6.02.2013) to zastanawiam się kto rozdaje kary na bliskim wschodzie....
M -------------------- Mercenaries never die, they just go to hell to regroup.
|
|
|
Feb 8 2013, 12:52 PM
|
|
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,3544,Saper
Mam nówkę na sprzedaż, ktoś zainteresowany? Cena oczywiście promocyjna, 20zł + wysyłka. |
|
|
Feb 14 2013, 09:48 PM
|
|
Witam, wygrałem właśnie album "Elitarni" (M. Rak i M. Romanek). Tak się skałda, że wcześniej już go kupiłem, więc ten egzemplarz mogę odstąpic po promocyjnej cenie ;-) Jakby był ktoś chętny to pisac na priv, bo za parę dni wystawię na allegro :-)
|
|
|
Mar 13 2013, 11:03 AM
|
|
Polecam ,,Nazywam się Zacharski'' M.Zacharski.
|
|
|