Trening na selekcje., Trening na selekcje. |
Oct 7 2009, 08:12 PM
|
|
Grupa: Members |
Jak trenować na selekcje? Jak trenowali Ci co przeszli selekcje? Co stosujecie jakie metody treningów z jakim obciążeniem ?
|
|
|
Apr 20 2013, 07:06 PM
|
|
Grupa: Members |
Dziś przypomniałem sobie fajne ćwiczenie rozwijające wytrzymałość wielu partii na raz i prace beztlenowa:D Bardziej rozgrzewka ale bardzo sobie chwale. To ćwiczenie poznałem dzięki dwóm policjantom u których trening był po prostu piękny (jak się oglądało jak dookoła ludzie stękali a ja razem z nimi dawałem z siebie wszystko : D )
Do rzeczy... Leżymy na brzuchu i to jest pozycja wyjściowa. Dalej robimy wyprost ramion jak przy pompce i gdy osiągniemy wyprostowanie ramion "wyrzucamy" nogi przed siebie, będąc w pozycji siedzącej mniej niż sekundę powracamy rzutem na brzuch i wykonujemy to ćwiczenie tak jak wcześniej. Zaczynajcie jak z każdym nowym ćwiczeniem czyli wolniej aby sie nauczyć. Dalej narzucajcie sobie tempo. i sami poznacie magie ćwiczenia:) Według mnie byłaby to świetna alternatywa dla "delfinków" bo meczy już wiele partii i łatwo juz o beztlen jak sie zrobi jak najwięcej w minute ( Chociaż minuta to za mało jak na trening wiec polecam 5 min ) Co o tym ćwiczeniu sadzicie? |
|
|