Troszke o dobrym sprzecie |
Mar 3 2007, 12:02 PM
|
|
Grupa: Members |
Założyłem ten temat, bo potrzebuje pomocy w wyborze dobrej latarki czołowej. Czy mógłby się ktoś podzielić swoimi doświadczeniami w tej materii, bo ja nie mam zielonego pojecia/chcę przeznaczyć na zakup około 150 200 zł/
ps: chciałbym żeby ten temat nie tylko dotyczył mojej latarki, ale również innego sprzętu wykorzystywanego w turystyce, surwiwalu, militarystyce. Tu będziemy się mogli podzielić opiniami bądź doradzić innym. tak, więc czekam na odpowiedzi może macie swoje typy |
|
|
Apr 3 2013, 08:48 PM
|
|
Grupa: Members |
Pamiętam jak pojechałem na Selekcję w 2003 r to sprzęt pakowałem do starego Alice-a a śpiwór miałem za 60 zł taki zwykły prostokątny. Nawet za wiele nie słyszałem Gore-texie i butach na vibramie. Ludzie przechodzili S w zwykłych butach albo wojskowych Józefach... 10 lat temu sprzęt tego typu był bardzo drogi i nie tak dostępny jak dzisaj.
Selekcja ewoluowała. Zadania i sprzęt jest bardziej "wysublimowany"... obserwuję Selekcję od bardzo dawna i widzę jak się zmienia. Inne jest przygotowanie uczestników pod względem fizycznym i sprzętowym. AK wymyśla bardziej skomplikowane zadania. Widać też że sami uczestnicy mają inne cele w tym aby ukończyć S. Przykład: w 2003 r miałem do nauczenia 1 ciąg cyfr na dzień (ciąg sześciocyfrowy) ale marszy było więcej (1 dnia jak zaczeliśmy o 16.00 to skończyliśmy koło 03.00 w nocy. PreS - 4 ćwiczenia interwałowe, bez dodatkowych zadań S zmieniło się w sposób nie do poznania.... Mały Wydaje mi się AK że pan Ryszard kończył S w 2002 bo u mnie go nie było -------------------- Mercenaries never die, they just go to hell to regroup.
|
|
|