Kaszubski Kaper |
Sep 9 2010, 03:43 PM
|
|
Grupa: Root Admin |
Jak wyobrażasz sobie nową imprezę o nazwie Kaszubski Kaper
|
|
|
Jun 20 2012, 05:26 PM
|
|
Grupa: Members |
Po analizie Google maps przyznaję majorowi rację: punkt ze strzelaniem przy Izdebce był prawidłowo ustawiony. To co mnie zmyliło to mapa, która twierdziła, że droga, przy której znajdował się punkt miała przebiegać środkiem lasu, a nie na jego krawędzi. Zdjęcia z satelity pokazują w czym tkwił haczyk. Reszta trasy pod względem nawigacyjnym była raczej prosta.
Z konkurencji bezapelacyjnie wygrywa bagno i to uczucie kiedy człowiek czuje, że go wessało i nie może ruszyć nogami (o instruktorze Zygim i jego komentarzach nie wspomnę). Zgadzam się z boblikiem, że strzelanie przy takim zmęczeniu do najłatwiejszych nie należało i skutecznie okradało z cennych minut. I finał w wodzie przy molo niesamowicie orzeźwiający. Szkoda, że pogorszyła się pogoda i tylko nielicznym było dane skorzystać. Jak chodzi o wnioski na przyszły rok myślę, że major wyciągnął prawidłowe. Dystans w przedziale 50-60 km i więcej konkurencji. Poziomu nawigacji, chociaż prostego, nie ma co zmieniać, ale ja bym się pokusił o nie zaznaczanie trasy na mapie. |
|
|