Trening na selekcje., Trening na selekcje. |
Oct 7 2009, 08:12 PM
|
|
Grupa: Members |
Jak trenować na selekcje? Jak trenowali Ci co przeszli selekcje? Co stosujecie jakie metody treningów z jakim obciążeniem ?
|
|
|
Jun 13 2012, 11:49 AM
|
|
Grupa: Members |
Podczas ostatniej Selekcji w marszu ze stacji w Prostynii na poligon przechodziliśmy przez małą rzeczkę i straszne bajoro więc nici ze zmiany butów. Ja biorę 1 parę i dużo, dużo zasypki Rok temu wziąłem jedne dobre buty do biegania i stare halówki na zamoczenie i zniszczenie. Już pierwszego dnia doszedłem do wniosku, że to kompletny bezsens ;p po prostu nigdy nie wiadomo kiedy trafi się do bagna, ani czy po bagnie nie będzie zaraz dłuższego marszu. Rzadko kiedy można zdjąć te lepsze buty przed wodą, albo założyć je po wyjsciu z niej. Na pierwszym marszu pierwszego dnia zrobiłem sobie spore odciski własnie przez to, że biegałem w tych starych butach, które założyłem po zamoczeniu tych dobrych, a przecież to było raptem z 5 km. Moim zdaniem jeżeli brać w ogóle dwie pary butów, to tylko dwie pary dobrych butów do biegania, przy czym też jestem raczej sceptycznie nastawiony do tego, bo żeby wysuszyć cokolwiek na selekcji to też trzeba mieć trochę szczęscia a dodatkowe buty i kosztują i ważą. Zdecydowanie : pączków nie będzie.... Na razie patrzę tylko jak powoli przybywa zgłaszających. Może sie okazać ,że wystartuje tylko niewiele ponad 100 osób-szansa na przejście preski wzrasta. Jak widać z roku na rok fanatyków S ubywa. Może za trudno???? Jestem totalnie zaskoczony... nie dość, że ostatnia eska, to w konću poprzednia była emitowana w telewizji co zawsze zwiększa zainteresowanie... zupełnie tego nie rozumiem |
|
|