Trening na selekcje., Trening na selekcje. |
Oct 7 2009, 08:12 PM
|
|
Grupa: Members |
Jak trenować na selekcje? Jak trenowali Ci co przeszli selekcje? Co stosujecie jakie metody treningów z jakim obciążeniem ?
|
|
|
Apr 26 2012, 10:19 PM
|
|
Grupa: Members |
tak, jak czytam słowo napieraj to mi przychodza na myśl, "chłopaczki" którzy kiedyś odgniatali odciski swoich tyłków na murku po drugiej stronie ulicy. Siedzieli i jeden do drugiego otwierając kolejne piwo mówili. No stary napieraj... Najśmieszniejsze jest to że oni bardzo aktywnie ćwiczyli klatę w blokowej "pakerni" którą ząłożyłem. Potem poszerzyli działalność o grę w PS2 i chlanie wódy po treningu do rana... Pakernia stała się "klubem"
Bądźmy odrobinę realistami. Mamy teh cały internet, a jak co do czego to trudno jest znaleźć jakieś konkretne strony. Z napieraja korzysta wąska garstka ludzi. Głównie ta która przyjeżdża potem regularnie na wszystkie imprezy. Po latach oglądasz te same gęby i się zastanawiasz gdzie ten Polski sport... A Polskiemu sportowi wystawiono renomę, drogi i nieopłacalny. Drogi bo sam za wszystko płacisz, a nieopłacalny bo jak już wygrywasz to dostajesz jakieś śmieszna grosze. Zawodocy w maratonach MTB z ekipy DHL Author w 2009 dostawali 3tyzł miesięcznie. To są śmieszne kwoty jak na sport. Teraz się tylko "harata w gałę" Ludzie mieszkają w górach i łeb w komputer albo w telewizor. Paranoja. Zaczyna to przypominać Szwecję. Ogromne boiska wyszykowane i puste... Wybaczcie ale mnie się momentami optymizm kończy.... Trening na Selekcję to kwestia charakterów. Nie wystarczy przyjść na siłownię i po każdej serii rozglądać się czy są już "dupeczki" Tak u nas na świetnie wyposażonej 2 letniej siłowni na Rolniczej jest. Sekcje sportowe przeżywają pustki... Majorze. Chętnych przybędzie. 50% zarejestruje się w ciągu ostatnich dni. Jak to zwykle u nas bywa... Tam ktoś pytał o metodę. Polecam metodę niemiecką zmodyfikowaną. Robisz 10 serii z własnym ciężarem ciała po tyle powtórzeń żebyś dał radę zrobić te 10tą. Potem odejmuj jedną serię ale w sumie rób tyle samo powtórzeń. Odejmuj aż dojdziesz do 2 serii. Z pół roku się zejdzie.... |
|
|