Problemy naszego wojska |
May 2 2010, 09:07 AM
|
|
Grupa: Root Admin |
Otwieram ten temat za względu na sporą ilość pytań dotyczących naszego wojska.
Problemem numer jeden w wojsku jest ,,rozmycie'' kompetencji i rozrost biurokracji co pośrednio powoduje brak decyzyjności na poszczególnych stanowiskach. |
|
|
Sep 8 2010, 06:47 PM
|
|
Grupa: Members |
Widzę tu jakąś herezje szytą grubymi nićmi. Nie zamierzam odejśc, mam coś jeszcze do powiedzenia wiec spokojnie. Kiedyś mówiłem o robieniu porządku wokół siebie i tak zamierzam działaś. Powiedzmy że myślę o zmianie barw.
Chcesz rady to posłuchaj, choc nie jestem wyrocznią ani znawcą bo są lepsi. Najpierw studia, bo to podstawa. w trakcie studiów kursy: ratownik wodny, medyczny, wysokościowy badz szkol. PZA, jakiś kurs nurka, spróbuj się w jakimś sporcie walki z możliwością wzięcia udziału w zawodach sportowych. Jeśli juz zrobisz jakiś kurs to potem szkol sie w tym dalej bądz nurkiem a nie tylko gościem z papierkiem itp. Potem staraj sie do wojska. Szkoła oficersska nawet 5 letnia jeśli będziesz musiał /to w sumie kolejne 5 lat zabawy i zawsze bliżej do emerytury/ jeśłi nie WSO to szkoła podoficerska, jak nie to, to idz na zawodowego potem szkoła oficerska. Jesli nie wojsko to policja badź SG, BOA, jakikolwiek resort mundurowy. Trenuj i sie ucz samemu bo to najlepsza droga. jeśli ktoś cię spyta ile robisz pompek to odpiwedz a na której ręce. Jeśli będziesz tak mocny to jest przed toba iewiele rzeczy ktre mogą Cię zatrzymać. A za 5-10 l ktoś ciebie bedzie pytał comożesz doradzić jako finalista Selekcji i oficer WP;) Powodzenia. ps: jak to napisałeś to poczułem sie wyróżniony, nie pisz tak proszę bo sie rumienię przed kompem. serrio. Mały -------------------- Mercenaries never die, they just go to hell to regroup.
|
|
|