Problemy naszego wojska |
May 2 2010, 09:07 AM
|
|
Grupa: Root Admin |
Otwieram ten temat za względu na sporą ilość pytań dotyczących naszego wojska.
Problemem numer jeden w wojsku jest ,,rozmycie'' kompetencji i rozrost biurokracji co pośrednio powoduje brak decyzyjności na poszczególnych stanowiskach. |
|
|
Aug 8 2010, 05:07 PM
|
|
Grupa: Members |
Swat_zaloba makietka naprawdę godna podziwu! Wydaje mi się, że obstawiasz bardziej za Polko, a mi się wydaje, że Zawadka powinien być dalej dowódcą i zgadzam się z Petelickim, że jednostką powinna dowodzić osoba, która ma doświadczenie bojowe i przeszła wszystkie etapy szkolenia w tego typu formacji. Polko nie znał się na działaniach specjalnych kiedy obejmował GROM!!! Polko znał się na wojskach desantowo-szturmowych o ile wiem przed Gromem siedział w 6bdsz.. Nazywa się żołnierzy 6bdsz komadosami bo i nimi są.. jednak jest różnica między wojskami desantowymi a specjalnymi.. a to że jednych i drugich potocznie nazywa się komandosami nie stanowi o tym że jedni i drudzy mają te same zadania i sposoby ich realizacji.. Po pierwsze żołnierze wojsk spadochronowych to wojsko regularne, czyli działające w sposób regularny mogący w każdej chwili zespolić sie z inną formacją wojska!! GROM nie jest wojskiem regularnym jest wojskiem specjalnym któremu regularne działania są wręcz nie wskazane! Grom jak dla mnie w ogóle nie musiałby być w strukturach wojska.. znacznie lepiej funkcjonował w MSW gdzie bliżej było mu do Policji niż do armii. Mi osobiście wydaje się że GROM był najlepszy przez pierwsze kilka lat od powstania GROMu w MSW, później zaczęły się problemy, afery, przeniesienia, od czepiny, polityka itd.. dziś już nie ma tego charakteru.
.. Ale że GROMowcy nosili wojskowe moro to przenieśli ich do MONu żeby wszystko było na swoim miejscu.. pozdrawiam |
|
|