Problemy naszego wojska |
May 2 2010, 09:07 AM
|
|
Grupa: Root Admin |
Otwieram ten temat za względu na sporą ilość pytań dotyczących naszego wojska.
Problemem numer jeden w wojsku jest ,,rozmycie'' kompetencji i rozrost biurokracji co pośrednio powoduje brak decyzyjności na poszczególnych stanowiskach. |
|
|
Jul 6 2010, 03:44 PM
|
|
Grupa: Root Admin |
Czekając kolejny miesiąc / od marca/ na decyzję odnośnie możliwości wykorzystania poligonu na Selekcję zastanawiam się skąd biorą się takie absurdy. Sam ,,pochodzę '' z tego środowiska i zastanawiam się gdzie są granice abstrakcji. Może kiedyś było inaczej albo żyłem w innym świecie.
Kiedyś królowały kawały o milicjantach, blondynkach, Ch. Norrisie, czyżby teraz kolej na armię... Wróciłem właśnie z poligonu, zrobiłem to w jeden dzień tłukąc samochodem w upale 1000 km by dowiedzieć się iż owszem fajna ta Selekcja, cudownie że przez 13 lat, promocja wojska itp. ale żaden ,,kwit'' z MON nie dotarł, choć dzwoniono z zapytaniem, jak to było wcześniej...Kto ma wyrazić zgodę? Komenda poligonu zawsze była dla nas życzliwa , ale nie jest władna , centralizacja ma swoje zasady. Komenda poligonu chętnie pomoże tzn. wyrazi zgodę na przejście przez poligon ale zgodę musi wydać MON. Poligon jest pusty od miesięcy, namioty daje Alpinus bo MON wyznaczył dla nas ceny nie do przyjęcia, podobnie jak z pontonami pamiętającymi stan wojenny,ogólnie bardzo życzliwe i konstruktywne podejście do imprezy która ponoć ,,doskonale promuje wojsko''. Generalnie szykować się na bardzo trudną Selekcję która być może nie odbędzie się na żadnym z poligonów wojskowych. Powiem tak: BYŁOBY ZBYT ŁATWO GDYBY NIE BYŁO HAMULCOWYCH, POTRZEBOWAŁEM TROCHĘ ADRENALINY, KŁOPOTÓW-TO MNIE MOTYWUJE DO DZIAŁANIA-DZIĘKUJĘ |
|
|