Problemy naszego wojska |
May 2 2010, 09:07 AM
|
|
Grupa: Root Admin |
Otwieram ten temat za względu na sporą ilość pytań dotyczących naszego wojska.
Problemem numer jeden w wojsku jest ,,rozmycie'' kompetencji i rozrost biurokracji co pośrednio powoduje brak decyzyjności na poszczególnych stanowiskach. |
|
|
Jun 18 2010, 08:51 PM
|
|
Grupa: Members |
Moim zdaniem, jeśli jesteś pasjonatem, to bez względu jakie rzeczy tutaj napiszemy, to jednak do wojska się wybierzesz. Z tego co wiem, zawsze możesz odejść po trzyletnim kontrakcie. Fakt faktem, że pensje wojsko daje dosyć dobre. Pytanie tylko, ile wart jest Twój zapał, który może zniszczyć to, że komuś na górze się nie chce albo ktoś na górze "wie lepiej".
Na pewno nie we wszystkich jednostkach jest źle, myślę, że dobrze zorientowany w tej kwestii jest major Kups i może on coś tu na podpowie(?) Myślę, że największym przeciwnikiem człowieka jako materiału na żołnierza jest nuda. Nie tylko ta w ścisłym czasie pracy. Obawiam się, że młodzi ludzie nierzadko nie umieją się po prostu sobą zająć. Rzadko mają potrzebę, żeby robić coś ponadto, co funduje im praca, nie ma na to parcia, pary. Nie przeczę, że czasem fajnie wyjść sobie do miasta na piwo, ale w piciu po pierwsze trzeba znać umiar, a poza tym ile można? Nie lepiej tego czasu przeznaczyć np. na samodoskonalenie i dokształcanie się? Słyszałam gdzieś, że "jeśli nie jesteś samoukiem, jesteś nieukiem". Co do robienia porządku - próbowałam urozmaicić nasze bytowanie w związku strzeleckim - a to np. zorganizować tańsze wyjścia na basen byśmy mogli sobie raz w tygodniu popływać dla formy, a to kilkudniowy wyjazd do kawalerii powietrznej, gdzie sprawa utknęła w połowie, bo naszemu dowódcy nie chciało się wykonać telefonu do odpowiednich osób itd. Ulubione powiedzonko przełożonego: "Nadgorliwość gorsza od faszyzmu!". Po 1,5 roku odpuściłam, bo zbiórki przestały mi przynosić radość. Mały, jeśli jest tak, jak mówisz, to chciałabym kiedyś trafić pod Twoje skrzydła. Czy mogę Cię nieśmiało prosić o kontakt na pw lub gg:1548014? |
|
|