Problemy naszego wojska |
May 2 2010, 09:07 AM
|
|
Grupa: Root Admin |
Otwieram ten temat za względu na sporą ilość pytań dotyczących naszego wojska.
Problemem numer jeden w wojsku jest ,,rozmycie'' kompetencji i rozrost biurokracji co pośrednio powoduje brak decyzyjności na poszczególnych stanowiskach. |
|
|
May 9 2010, 08:54 PM
|
|
Grupa: Members |
No o tym nie słyszałem, że nasi zaciągają sie do innych armii no może jedynie o Legi Cudzoziemskiej ale tylko o niej. A tak poza tym to czy jest plusem posiadanie uprawnień na młodszego ratownika wodnego?? Pytam bo posiadam ukończony owy kurs i nie wiem czy "może się przydać wojsku", mam także patent żeglarski. Co do młodszego to nadal chciałbym podnosić swoje umiejętności w tej kwestii, ale wiadomo wszystko zależy od czasu (którego mam aktualnie dużo) i kasy (no z tym już kiepsko). Jeśli ponowią nabór i będą wybierać tych najlepszych to pasuje czymś się pochwalić. Tak zwracając uwagę na pewne zmiany, to wcześniej wojsko umożliwiało ukonczenie kilku kursów, a teraz to ty musisz się starać i pokazać z jak najlepszej strony, a i tak poki co się nie dostaniesz. Ja sama myślałam o odsłużeniu "swojego"w Izraelu. Podobno wezmą każdego. Do LC kobiet nie biorą, niestety, bo bym się nawet nie zastanawiała... |
|
|