Problemy naszego wojska |
May 2 2010, 09:07 AM
|
|
Grupa: Root Admin |
Otwieram ten temat za względu na sporą ilość pytań dotyczących naszego wojska.
Problemem numer jeden w wojsku jest ,,rozmycie'' kompetencji i rozrost biurokracji co pośrednio powoduje brak decyzyjności na poszczególnych stanowiskach. |
|
|
May 7 2010, 10:10 AM
|
|
Grupa: Members |
o służbie przygotowawczej mi w WKU nie mówili, ale nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na jej wprowadzenie bo rzeczywiście to była by szansa dla wielu osób by wstąpić w szeregi:)
a o NSRach myślałem tylko w tym zakresie żeby przejść szkolenie wojskowe, ale niewiem czy byłoby to brane pod uwagę... i czy wogóle by to tak wyglądało bo wiadomo ze są od tego procedury... a do NSRów z tego co gdzieś czytałem to w tym roku tylko będą mieli możliwość wstąpić jedynie osoby po zasadniczej ale nie jestem tego pewien bo to była regionalna gazeta... |
|
|
May 7 2010, 01:38 PM
|
|
Grupa: Members |
a do NSRów z tego co gdzieś czytałem to w tym roku tylko będą mieli możliwość wstąpić jedynie osoby po zasadniczej ale nie jestem tego pewien bo to była regionalna gazeta... Jeśli rzeczywiście ma tak być to nieciekawie sie robi, jeśli nawet te osoby które maja już odbyta służbę przygotowawcza to nie wiem czy będą zainteresowani NSR. Propozycja Pana Majora daje jakąś szanse dla osób bez przygotowawczej. Ale jednak dalej sie zastanawiam, wiele osób wypowiada sie ze pomimo wstąpienia do NSR należałoby poszukać dodatkowej pracy i to takiej która by nie kolidowałaby z wyjazdami na szkolenia etc. Jeśli macie jakieś inne informacje na temat NSR dajcie znać bo z tego co czytam to wiele informacji ciągle się zmienia, albo mam jakieś niekompletne. |
|
|