Trening na selekcje., Trening na selekcje. |
Oct 7 2009, 08:12 PM
|
|
Grupa: Members |
Jak trenować na selekcje? Jak trenowali Ci co przeszli selekcje? Co stosujecie jakie metody treningów z jakim obciążeniem ?
|
|
|
Apr 8 2010, 07:42 PM
|
|
Grupa: Members |
1. ---
2. "Każdy jest inny, i na każdego działają inne bodźce treningowe. Jednak wychodzę z założenia że istnieją pewne, niezmienne prawidła procesu treningowego, które każdy kto chce ukończyć Selekcję, musi brać pod uwagę, przygotowując się do niej." 3. No pewnie że tak. 4. Osobiście nie jestem zwolennikiem torturowania swojego organizmu jako metody treningu, ale spotkałem się z taką tezą wiec ją przedstawiłem. 5. Miałem na myśli tutaj inne metody treningu, których część z nich można wykonać w np. domu, a nie tylko przerzucaniem kolejnych ton żelastwa. Nikt oczywiście nie ma zamiaru siedzieć tylko w domu i ćwiczyć, a i nie samą siłownią człowiek żyje... pisząc 2 lata miałem na myśli ogólną intensywność fizyczną. 6. Podczas "debiutu" na jakichkolwiek zawodach, człowiek często się "spala" wiec obycie jest potrzebne. 7. Raz na jakiś czas musimy się sprawdzić żeby wiedzieć ile jeszcze nam brakuje do zamierzonego celu. raz na jakiś czas nie znaczy co drugi dzień. 8. Żeby do czegoś dojść trzeba mieć i to i to. A i motywacje do treningów też trzeba mieć. |
|
|